Jdi na obsah Jdi na menu

Nikola Tesla

13. 2. 2020

Nikola Tesla byl geniální vynálezce srbského původu.Byl průkopníkem na poli fyziky především v té době začínající elektrotechniky.Mimo jiné vynalezl indukční motor a objevil vícefázový střídavý proud,který přispěl k všeobecnému rozšíření elektřiny.Je po něm pojmenována jednotka magnetické indukce tesla.

Nejen samotný Tesla,ale i zbytek jeho rodiny trpěl duševními chorobami.Jeho otec trpěl schizofrenií a samomluvou,což obvykle vrcholilo zuřivými hádkami s hned několika imaginárními postavy,které slyšel ve své hlavě.Teslův bratr pro změnu trpěl halucinacemi,které po jeho smrti začaly sužovat i samotného Teslu.Jednou z jeho halucinací byl údajně i návrh motoru střídavého proudu,který se mu zjevil v jedné z nedobrovolných vizí.

Podobně jako Thomas A. Edison věřil,že pracovat je mnohem důležitější,než odpočívat,proto údajně spal jen kolem dvou hodin denně.Dokázal pracovat dokonce až tři dny v kuse bez spánku.To si ale pochopitelně vybralo svou daň a z důvodu nespavosti Tesla často ve své laboratoři kolaboval.

Ač byl poměrně přitažlivý a prý byl i dobrým společníkem,jakékoliv nabídky žen k byť jen nezávaznému kontaktu rezolutně odmítal.Nezanechal tak po sobě žádné děti a zemřel na pokraji chudoby a téměř zapomenutý.Jeho mrtvé tělo bylo nalezeno na hotelovém pokoji v New Yorku.

Tesla za svůj život vydal více jak 700 patentů

Narodil se při bouři plné blesků,jak příhodné:)

Chronicky se bál jakýchkoliv nečistot

Nesnášel kávu

Byl milovníkem holubů a ptactva obecně

Tesla věřil ve vizi eugeniky

Trpěl obsesí,například každý den musel večeřet přesně ve 20:10

Mluvil plynně osmi jazyky

To jen tak lehce k jeho životu,už dříve jsem psal,že se snažil o sestavení přístroje na komunikaci s duchy

Na konci 19.století Tesla věřil,že obdržel zprávy od mimozemské inteligence

Od roku 1896 Tesla věřil,že verze jeho slavného bezdrátového vysílače může být použita pro kontaktování inteligentních bytostí na jiných planetách.

létě roku 1899 Tesla při práci ve své laboratoři v Colorado Springs věřil,že pozoroval řadu numerických kódů v kosmických rádiových signálech,které interpretoval jako znamení inteligence,které pocházelo z vnitřku naší sluneční soustavy.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář