Jdi na obsah Jdi na menu

Cora Scott

13. 2. 2020

Cora Lodencia Veronica Scott (21. dubna 1840 - 3. ledna 1923) byla jedním z nejznámějších médií hnutí spiritualismu v poslední polovině 19. století.Většina její práce byla vykonávána jako přednášející v tranzu,i když také psala některé knihy,jejichž složení bylo přisuzováno spíše duchovním průvodcům než její vlastní osobnosti.

Cora Scott se narodila 21. dubna 1840 poblíž New Yorku.Při jejím narození měla na obličeji zástěrku,neporušený amniotický vak,který se v některých lidových náboženstvích přisuzuje budoucím zvláštním schopnostem dítěte.

Když byla její rodina příliš početná,přestěhovala se později v tomto roce do Waterloo ve Wisconsinu,aby našla podobnou úmyslnou komunitu s požehnáním Adina Ballouho.Na začátku roku 1852 zde Cora poprvé projevila svou schopnost upadnout do tranzu a psát zprávy a mluvit tak,jako by v ní v tranzu sídlil jiný člověk.Její rodiče ji brzy začali posílat do okolních zemí a tak se stala součástí sítě vyučujících využití tranzu,která charakterizovala spiritualistické hnutí.

Cora také už ve svých patnácti letech uskutečňovala veřejné vystoupení,v nichž hovořila s „nadpřirozeným hlasem“ o téměř jakémkoli tématu,které publikum publikovalo,a přitom tvrdila,že je v tranzu. Tamní publikum považovalo samotnou podívanou za neuvěřitelnou:velmi mladá a hezká dívka,která prohlašovala,že má napojení na duchovní svět stačilo přesvědčit mnoho lidí,že byla skutečně médiem a jakýmsi kanálem mezi našim a tím světem tam na druhé straně.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář